Les melmelades Les Fonts neixen i es cuinen a poc a poc a la vora del riu Gaià, a Vila-rodona. Són melmelades extra pel seu alt contingut de fruita o verdura, i les elaborem artesanalment, sense conservants ni colorants.

Són melmelades fetes de manera tradicional que, gràcies a la tecnologia, podem ajustar de sucre i acidesa perquè siguin el màxim de sanes i saboroses.

Fa més de 15 anys vam començar a fer melmelades amb el nom de Els Fruits Saborosos, el 2016 el projecte de melmelades artesanes estrena nom nou: Melmelades les Fonts. Algunes de les melmelades són fetes amb fruites i verdures de l’hort, però com que no en tenim suficients també en comprem a pagesos de l’entorn.

Per a nosaltres és important que les matèries primeres siguin d’absoluta confiança. La idea d’utilitzar productes de proximitat, a poder ser ecològics, ens sembla imprescindible per tal de poder fer un producte de qualitat i respectuós amb l’entorn.

MELMELADES DE FRUITA. Albercoc, cabell d’àngel, cireres, codony i cervesa negra, figues, gerds, kiwis, llimona i menta, maduixa, mandarina, mores, nectarina, paraguaià, pera, pera i vainilla, pinya, plàtan, poma i canyella, pruna clàudia, pruna negra, raïm, taronja, taronja amarga,….

MELMELADES DE VERDURA. Albergínia, all, calçot, carabassa, carbassó, ceba, ceps, pastanaga i orenga, pebrot verd, pebrot vermell, tomàquet,…

GELEES. Menta, calçot, poma àcida, all, taronja, farigola,…

L’any 2014, l’Editorial Cossetània ens va publicar aquest recull de més de 160 receptes on hi trobareu la melmelada convertida en un ingredient per cuinar. Una manera nova de fer-les servir i la demostració que les melmelades poden anar més enllà de la torrada per esmorzar.