El Restaurant és una casa entre mitgeres del carrer de la Font de Vila-rodona, a vint metres de Les Fonts Fresques, un indret fresc i agradable on reposar, beure aigua de la font i observar un dels safaretjos del poble. El nom era quasi obligat… Restaurant Les Fonts.

Obert des del juliol del 1997, ja des dels inicis es va plantejar com un restaurant casolà, amb la intenció que s’hi respirés un ambient familiar. La tranquil·litat és un dels valors que oferim als nostres clients, no tenim televisió, ni fil musical. Quan arriba el bon temps obrim les finestres i sentim el cant dels ocells.

Podreu sortir a prendre el cafè a fora, al jardí; hi veureu moltes flors diferents i també l’hort, que quan serà el moment ens assortirà de tomàquets, enciams, pebrots, albergínies… i tota mena d’hortalisses d’estiu. A partir de migdia hi corre la marinada que puja pel riu Gaià, que es troba a cinquanta metres del restaurant.

LES CALÇOTADES

A l’hivern, arriba l’hora de les calçotades. Els calçots, que són de la IGP Calçot de Valls, els coem a l’hort, amb flama de redolta vella i nova, i els revisem un a un perquè estiguin cuits al punt. I ja estan llestos per sucar-los a la salsa. La nostra salsa és casolana, feta amb tomàquets escalivats de l’hort, amb oli d’oliva de la Cooperativa i amb fruits secs del Camp de Tarragona, de primera qualitat. És apta per celíacs.

De primer plat els calçots i de segon plat carn a la brasa: llonganissa de Ca la Lluïsa (botifarra de la carnisseria del poble, espectacular!!!), xai, botifarra negra, fesols i escalivada. I per postres, crema catalana feta a casa, taronges i mandarines.

Les calçotades les fem per encàrrec, amb reserva prèvia.